ALIS logo
Søk

Hva er en allmennlege?

En allmennlege er en spesialist i allmennmedisin og en spesialist i helheten.

Hva er en allmennlege?

En allmennlege er en lege som spesialisererer seg i det medisinske fagfeltet allmennmedisin og ved gjennomført spesialistutdanning får man tittelen som spesialist i allmennmedisin.

En allmennlege jobber som regel som en fastlege ved et legekontor. Her jobber man gjerne ved kontoret som vikar, i fast stilling eller som selvstendig næringsdrivende. Det er dog ikke selvsagt at en allmennlege jobber som fastlege, da det finnes mange andre stillinger en allmennlege kan ta. Mange allmennleger jobber på legevakt, helsestasjon, sykehjem, i forsvaret eller andre stillinger. I tillegg kan man også jobbe innen forskning, som rådgiver (f.eks. praksiskonsulent på sykehuset) eller blande fagfelt med samfunnsmedisin eller arbeidsmedisin. I allmennmedisin er fleksibiliteten stor og mulighetene mange, og mange allmennleger har ulike deltidsstillinger.

Hva er en ALIS?

En ALIS er en "AllmennLege I Spesialisering". Begrepet er innført i forbindelse med at den nye spesialiseringsordningen i allmennmedisin, men betegner i prinsippet alle leger i spesialisering innen allmennmedisin.

Videoer om allmennmedisin

Ofte stilte spørsmål om å jobbe som allmennlege